Bierproeverij bij Museumwerf Vreeswijk

Bier was in vroegere tijden volksdrank no 1. Bij gebrek aan fris drinkwater was bier een relatief gezond alternatief dat men redelijk veilig kon innemen. Het alcoholpercentage was nog geen 2%. De oude binnenvaart was op verschillende manieren betrokken bij de bierbranche: 1) als aanvoerder van fris water en ingrediënten, 2) als vervoerder van het bier naar de klant en 3) als klant zelf.

Daarom organiseert Museumwerf Vreeswijk in het Theehuys van de Museumwerf Vreeswijk, i.s.m. de Nieuwegeinse Brouwerij Julius, op donderdag 21 september een bierproeverij. Hier kunt u kennis maken met 5 verschillende ambachtelijk gebrouwen bieren van deze nog jonge brouwerij.

Daarnaast vertelt eigenaar/brouwer Vincent Verhaar (foto) over de geschiedenis, het proces en de ingrediënten die gebruikt zijn voor de productie van het te proeven bier. Uiteraard wordt de proeverij vergezeld van verschillende hapjes die afgestemd zijn op de biersmaken.

Brouwerij Julius richt zich vooral op het brouwen van bieren die gemakkelijk drinkbaar zijn. Bieren komen het best tot hun recht in de seizoenen waar ze voor bedoeld zijn.

Aanmelden via henny@museumwerf.nl o.v.v. bierproeverij 21 september 2017. Kosten voor de proeverij bedragen € 17,50 p.p. Bij aanvang contant betalen (pinnen is helaas niet mogelijk!!). Minimum leeftijd: 18 jaar! Aanvang 19.30 uur in het Theehuys van de Museumwerf Vreeswijk aan de Wierselaan 113 in Vreeswijk/Nieuwegein.

Vincent Verhaar

One thought on “Bierproeverij bij Museumwerf Vreeswijk

  1. Wilco Hogervorst

    Hoi Henny ,mijn buurman en ik willen graag komen proeven op donderdag 21september onze namen zijn Wil de Groot en Wilco Hogervorst beide uit Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren