Bewoners Zuilenstein verbaasd over afsluiten speeltoestellen Park Kokkebogaard

Enkele weken voor de bouwvakantie zijn er in het Park Kokkebogaard in de wijk Zuilenstein, nieuwe speeltoestellen geplaatst, ook de rest van het park werd opgeknapt. Nadat een toestel gereed was, werd er direct op gespeeld en de kinderen konden amper wachten tot het volgende toestel in gebruik kon worden genomen. Het grasveld er omheen werd volop gebruikt door ouders met kinderen. Eindelijk had dit speelveld zijn functie gekregen, maar dat is nu anders. De wijkbewoners waren zeer verbaasd toen zij bemerkten dat de speeltoestellen afgesloten waren met hekken.

Wijkbewoner John Houtzager laat onze redactie weten: ‘Na de bouwvakantie werden om bijna alle nieuwe toestellen een hek geplaatst, zodat er niet op gespeeld kan worden. Reden, er komt een certificering per toestel. Nu is de bouwvakantie al enkele weken voorbij en nog steeds geen certificering. Het speelveld heeft zijn trieste uitstraling terug.’

Men kan zich afvragen waarom de kinderen tot en met de bouwvakantie erop mochten spelen en daarna ineens niet meer. Zijn de nieuwe toestellen afgekeurd of moet er iemand een cursus plannen gaan volgen? Wij weten het niet, maar zullen het vast snel te horen krijgen van de gemeente Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk