Bewoners uit de slaap gehouden

De bewoners aan de Bank- en Ringstede in de binnenstad van Nieuwegein worden al lange tijd vroeg in de ochtend gewekt. Bouw en werkverkeer mogen pas om 07.00 uur het plaatsje betreden achter Restaurant Will’s en de bewaakte fietsenstalling. Deze regel wordt vaak aan de laars gelapt. Ook Stadstoezicht houdt geen rekening met deze regeling. Hierdoor werden de bewoners aan de Bank- en Ringstede ook vanmorgen weer vroeg uit hun slaap gehaald.

Een bewoner aan onze redactie: ‘Het was vanmorgen om 06.45 uur weer raak aan de Ringstede. Er stonden zowaar twee toezichthouders van de de gemeente om het vrachtverkeer te “controleren.” Wat mij wel verbaasde is dat de twee met de handen op de rug een dieplader zagen medewerkers die met veel kabaal, kettingen losmaakte en daarna een hoogwerker met piepsignalen van de dieplader af reden…. Snappen deze toezichthouders wel wat de bedoeling is? Al met al weer genoeg ellende aan de Ringstede op de eerste dag van de week!’ De gemeente Nieuwegein heeft op 26 september een gesprek gearrangeerd met de bewoners om tot een oplossing te komen van deze overlast, dat al bijna 3 jaar voortsleept.

Reactie gemeente Nieuwegein: ‘De vrachtwagen in kwestie is om 5 voor 7 gearriveerd en conform het verbod de Ringstede niet ingegaan. De vrachtwagen is gestopt op de Poststede. De twee toezichthouders van de gemeente waren aanwezig om het inrijdverbod vóór 7 uur ‘s ochtends te controleren. En dat is gebeurd. Dat er nog steeds geluid op afstand te horen is bij de Ringstede is te betreuren maar niet te voorkomen. We doen er alles aan om de overlast in de binnenstad tegen te gaan. Er zijn gesprekken met ondernemers en bewoners gevoerd en maatregelen genomen maar dergelijke gevallen kunnen we helaas niet uitsluiten.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk