Bewoners Middelhoeve bezorgd over toename verkeer door Hoeverijk

De bewoners van de Middelhoeve maken zich zorgen over de toename van het verkeer door de bouw van de nieuwe wijk Hoeverijk. Begin december 2023 ontvingen de bewoners van Blokhoeve een buurtbericht over het ontwerp bestemmingsplan Blokhoeve Blok West. De plannen liggen nog tot 22 januari 2024 ter inzage. Woensdagavond 10 januari aanstaande zullen de bewoners bijeen komen in de Groote Hond aan de Diepenbrocklaan 145 (naast A Capella) om te bespreken hoe het verkeer langs de huizen verminderd kan worden. Bewoners worden opgeroepen om te komen.

Hoeverijk

Binnen afzienbare tijd zullen in de wijk 190 woningen worden bijgebouwd, bijna een verdubbeling van het aantal woningen in dat deel van Blokhoeve. De wijkontsluitingsstraat is de Middelhoeve. Volgens het ontwerp bestemmingsplan is dit een weg waarvoor een verkeersintensiteit van 2000 motorvoertuigen per etmaal acceptabel is. Verwacht wordt echter 4000 tot 5000 motorvoertuigen per etmaal wat volgens het ontwerpbestemmingsplan acceptabel is.

Jos Carls: ‘Veel mensen hebben hun slaapkamer aan de Middelhoeve en die krijgen te maken met meer dan een verdubbeling van het verkeer. En dus ook een verdubbeling van het geluid. Dit is onacceptabel. De verwachting is dat in april/mei 2024 het bestemmingsplan kan worden vastgesteld en de vergunningen worden verleend.’

Over Plan Hoeverijk
In dit laatste plandeel van de wijk Blokhoeve in Nieuwegein, werken Lunee en Trebbe Wonen samen met corporatie Jutphaas Wonen de ideeën uit voor koop- en huurwoningen, een supermarkt, een klim- en bergsportcentrum, horeca en een fitnesscentrum. HoeveRijk wordt een levendige wijk in een groen-stedelijk, waterrijke omgeving. Waar volop ruimte is voor het uitoefenen van urban sports en je voorzieningen op loopafstand vindt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk