Bewoners in gesprek met de gemeenteraad

Afgelopen week trokken de gemeenteraadsleden uit Nieuwegein de wijk in. Dinsdag 16 april jl. bezochten zij de wijk Blokhoeve en woensdag 17 april waren zij te gast La CaZa aan de Hoornseschans in de wijk Fokkesteeg. Met wijkbewoners gingen zij in gesprek over hoe ze het vinden om te wonen en te leven in de wijk.

Ook burgemeester Frans Backhuijs kwam langs om de sfeer te proeven

Van welke politieke partij het raadslid was, was niet bekend. ‘Dat deed er even niet toe. Ook was er geen concrete aanleiding. Het is niet zo dat er binnenkort een besluit genomen moet worden over Blokhoeve of Fokkesteeg’ aldus raadslid Tom Verhoeve tegenover het Wijknetwerk.

‘Als raadslid wordt me vaak naar mijn mening gevraagd. Fijn dat ik nu eens alleen vragen hoef te stellen’ zegt Verhoeve. ‘De gesprekken waren echt bedoeld om te luisteren. Wat vinden de wijkbewoners van hun wijk? Wat gaat goed en wat kan beter? Wat is het mooiste stukje in de wijk? Wat maakt dat het prettig wonen is?’ 

De raadsleden waren enthousiast en vonden het leuk om ook eens in gesprek te gaan met mensen die zij niet zo vaak bij andere bijeenkomsten tegenkomen. Het waren geanimeerde bijeenkomsten in Fokkesteeg en Blokhoeve. De aanwezige wijkbewoners en de gemeenteraadsleden gaven aan dit soort bijeenkomsten als als nuttig te ervaren. Of er vergelijkbare gesprekken in ander wijken zullen plaatsvinden is niet bekend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren