Bewoners Henri Dunantlaan zijn het zat

De bewoners van de oneven nummers op de Henri Dunantlaan in de wijk Hoogzandveld zijn het te hard rijden in hun straat ‘meer dan zat’. Met grote regelmaat vliegen er auto’s uit de bocht, daar waar maar eigenlijk maximaal 30 km p/u gereden mag worden. Snelheidsbeperkende maatregelen zijn verwijderd, en de bocht ter hoogte van de zonnebloemstraat nodigt uit om er eens lekker door heen te racen. Op Hemelvaartsdag, 13 mei j.l. kregen de bewoners weer de schrik van hun leven.

Een dronken automobilist ramde vier auto’s.Een pamflet aan de gemeente kwam wel aan, maar enige wat de bewoners als reactie kregen was een ‘ontvangstbevestiging.’ Balth de Winter van Onze Nieuwegeinse Samenleving: ‘Ja, helaas maar al te herkenbaar: zowel het niet reageren vanuit de politiek als het onbereikbaar zijn van (veel) ambtenaren. En bestuurders laten zich al helemaal niet zien, behalve als er wat te vieren valt. Ik zal telefonisch contact met u opnemen voor een afspraak.’

Een bewoner: ‘De gemeente heeft de afgelopen jaren de bocht meerdere malen veranderd en is van dit probleem sinds 1989 op de hoogte. De aanpassingen werden steeds gedaan t.b.v. het openbaar vervoer. Drempels zijn weggehaald met het resultaat dat wij steeds op onze hoede moeten zijn of er geen auto ons huis binnenkomt rijden.’ De bewoners hebben vandaag zelf borden gemaakt en deze langs de kant van de weg gezet en wachten op een reactie van de gemeente.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk