Bestuursdient (2002/212)

Het college heeft kennisgenomen van een notitie over de invoering van een BTW-compensatiefonds.Sinds 1998 wordt gesproken over de invoering van een dergelijk fonds. Hiermee verdwijnt voor gemeenten het verschil in BTW-heffing tussen het zelf uitvoeren en het uitbesteden van taken.

Nu de VNG heeft aangegeven niet tegen de huidige plannen voor het fonds te zijn, is het waarschijnlijk dat invoering per 1 januari 2003 zal plaatsvinden. Voor de goede werking van het fonds is een nogal ingewikkeld systeem bedacht, waarbij gemeenten in een groot aantal gevallen betaalde BTW kunnen compenseren.

Tegelijkertijd worden de gemeenten gekort op de algemene uitkering. In bijgaand advies wordt de werking van het fonds toegelicht en wordt een overzicht gegeven van de mogelijke gevolgen voor Nieuwegein. Ook wordt ingegaan op de werkzaamheden die in 2002 in de organisatie moeten worden uitgevoerd voor de invoering van het fonds. De betreffende notitie wordt op 21 februari ter kennisname gebracht aan de raadscommissie Financiën, Regionale Zaken en Automatisering (FRA).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk