Nieuwegein, waarom?

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als ware het een verlengstuk van zijn hand. Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

En dan zijn er nu en dan van die momenten dat hij verzucht: Nieuwegein, waarom? En mocht u deze verzuchting ook wel eens slaken, laat ons dan weten waaróm u uw verzuchting slaakt. Misschien ziet Arend er een foto in ………..

Ook via twitter bereiken de redactie nu en dan berichten die wij de moeite van het vermelden waard vinden. Zo viel ons oog dinsdag 27 oktober op een tweet van Monique Berends:

De linkerfoto geeft de situatie weer op 19 oktober; de rechterfoto is van 27 oktober. Op 19 oktober is de situatie bij de gemeente gemeld. Of handhaving langs is geweest? Zou zo maar kunnen. Maar kennelijk heeft het ‘langskomen’ er niet toe geleid dat de rommel is opgeruimd en heeft iemand gedacht dat er nog wel iets kon worden bijgestort…

Overigens, het is uiteraard wel de verantwoordelijkheid van de Nieuwegeiner die opruimt om met de grofvuil ophaaldienst een afspraak te maken en pas daarná het vuil op de bestemde plek te plaatsen.

One thought on “Nieuwegein, waarom?

  1. Sz

    Als je anders verwacht is je beeld van Nieuwegein toch niet helemaal helder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren