Beroerde binnenstad; Vrevok verdient steun; bindt de VVD in ?

De Molenkruier van gisteren opende met een artikel over de onrust over de vestiging van een coffeeshop bij het Muntplein. Weergegeven wordt een merkwaardig standpunt van het CDA. Alsof de democratie niet gesproken heeft.

Een ruime meerderheid in de gemeenteraad is voor het vestigen van een coffeeshop, gebonden aan strikte vestigingsvoorwaarden, in Nieuwegein. Als die er is, kan de burgemeester ook aangesproken worden: dan zullen niet legale situaties aangepakt moeten worden. Het CDA moet niet doen of er nu, na dit democratische besluit van een meerderheid van de raad, pas ellende ontstaat. Illegale situaties bestaan in Nieuwegein al heel lang en dat is dus juist waar de PvdA van af wil !

Al heel lang is er in Nieuwegein handel in soft-drugs. Illegaal, inferieure kwaliteit, het donkere circuit. Dat is wat de PvdA niet wil. Niet gedogen, geen stiekeme toestanden. Maar controle op wat plaats vindt en ingrijpen als er foute dingen gebeuren.

Nu er een aanvraag ligt voor het vestigen van een officiële coffeshop valt ons maar één ding te doen: beoordelen, voorwaarden stellen en deze nakomen. Het à la het CDA de ogen sluiten, is het slechtste wat je kan doen.

Ook de VVD speelt een rare rol. Wordt de eigen VVD-wethouder Van Linge nog wel vertrouwd? Of binden ze in, nu die eigen wethouder in de Molenkruier -terecht- verklaart: “Het is niet wenselijk dat er al rumoer ontstaat in de periode dat er nog getoetst wordt”. Voorlopig draagt de VVD met haar opgewonden brieven alleen maar bij aan dat rumoer. Maar misschien trekken ze die brief wel in, na die vertrouwenwekkende uitspraak van VVD-wethouder Van Linge !

Rond De Binnenstad stapelt de ene merkwaardige zaak zich op de andere. Uit een briefwisseling van december 2003 tussen het college van B enW en de eigenaar van het winkelcentrum (Corio), waar de PvdA de hand op wist te leggen, blijkt dat Corio het al maandenlang fors oneens is met het college over de plannenmakerij. Het college heeft hiervan nooit melding gemaakt en de zaak maandenlang verzwegen voor de gemeenteraad. Als klap op de vuurpijl weet het college te melden dat niemand die briefwisseling had mogen zien!!!

Tenslotte wat sportieve berichten en een oproep om steun. Waar de Nieuwegeinse handballers promotie maken naar de hoogste regionen van het vaderlandse handbal (de mannen hebben dat al bereikt, voor de vrouwen is het spannend de komende weken!!), moeten we echt de komende dagen de volleyballers van Vrevok steunen! De vrouwen van Vrevok moeten wedstrijden om degradatie te ontlopen spelen. Tijd en plaats worden stellig op de site van Vrevok gegeven. De mannen van Vrevok spelen zondag 14 maart om 20.00 uur in Merwestein. Dynamo uit Apeldoorn, ooit net als Vrevok, landskampioen. Een sfeer die altijd aan Ajax-Feyenoord doet denken. Dus best de moeite waard! Overigens: felicitaties aan de handballende mannen van Nieuwegein!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk