Katern

Beroepsvereniging opgericht voor Buurtsportcoaches

“Wij zijn een vereniging voor en door Buurtsportcoaches en staan voor kwaliteit en professionaliteit.” Dit is de slogan van de net opgerichte beroepsvereniging voor Buurtsportcoaches genaamd: “Wij Buurtsportcoaches.” SportID Nieuwegein en andere landelijke buurtsportcoach organisaties hebben hun handen ineengeslagen voor een beroepsvereniging voor en door Buurtsportcoaches.

Ruim een jaar geleden is een aanjaaggroep, bestaande uit een kern van ca 12 buurtsportcoaches waaronder SportID, in nauwe samenwerking met het Kenniscentrum Sport gaan brainstormen over het nut van de vorming van een beroepsgroep van buurtsportcoaches. Uit behoeftepeilingen en contacten met collega buurtsportcoaches merkte deze aanjaaggroep dat er een grote behoefte bestaat onder buurtsportcoaches om collega’s te ontmoeten en kennis en ervaringen te delen. Bovendien is er een enorme hoeveelheid kennis en ervaring bij de huidige buurtsportcoaches aanwezig, waarvan veel meer gebruik kan worden gemaakt. Ook willen we als buurtsportcoaches ‘meer smoel’ krijgen, zichtbaarder zijn en een serieuze gesprekspartner worden voor bijvoorbeeld het Ministerie van VWS.

Inmiddels kunnen wij met trots melden dat sinds 5 juli 2018 de beroepsvereniging “Wij buurtsportcoaches” is opgericht voor alle sport- en beweegprofessionals die onder de Brede Regeling Combinatiefuncties vallen. Wij zijn een vereniging voor en door buurtsportcoaches en we staan voor kwaliteit en professionaliteit.

Ambitie Wij Buurtsportcoaches
Op 29 juni 2018 is het Sportakkoord gelanceerd en ondertekend door tientallen organisaties. Buurtsportcoaches worden in het Sportakkoord gezien als een belangrijk middel. Een nieuwsbericht over de lancering van het Sportakkoord op de site van de Rijksoverheid begint met “Ruim 700 extra buurtsportcoaches…”. Wij zijn blij met deze erkenning en uitbreiding, maar tegelijkertijd vinden we dat we als buurtsportcoaches zelf aan tafel moeten komen bij de ontwikkeling van sport- en beweegbeleid. Onze droom is dan ook dat een volgende versie van het Sportakkoord door ons wordt mede ondertekend en dat tenminste 2/3 van de beroepsgroep zich dan bij ons heeft aangesloten!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren