Bergbezinkbassin Ansinghlaan

In de Molenkruier van 1 maart jl. plaatste de gemeente Nieuwegein een bekendmaking van de aanvraag voor een kapvergunning voor 23 gemeentelijke bomen in het parkgebied bij de Bremmerlaan – De Jonghlaan. De bewoners van de aangrenzende straten voelden zich door het krantenbericht overvallen. Toen zij daarop trachtten bij het gemeentehuis over de redenen van deze kap meer informatie te verkrijgen, slaagden zij daar met veel moeite in. Toch zijn er nog veel vragen bij de buurtbewoners. Ook GroenLinks heeft vragen die zij in een brief aan het college voorlegde. Tot op heden heeft GroenLinks nog geen antwoord gekregen op de brief. Hier volgen enkele vragen:

Waarom heeft er geen communicatie met de bewoners plaats gevonden ruim voordat de aanvraag van de kapvergunning werd gepubliceerd?

Bent u van plan om in werkelijk overleg met de betrokkenen te treden?

Heeft de aanleg van het bergbezinkbassin ook een wijziging van het bestemmingsplan tot gevolg?

Is er geen andere oplossing voor de locatie van het bassin mogelijk dan in het park, is het parkeerterrein bij de kantoren aan hoek Richterslaan – A.C.Verhoefweg geen alternatief?

De gemeente Nieuwegein reageerde op deze vragen door op donderdag 22 maart om 20.00 uur in Activiteitencentrum De Baten (Dukatenburg 1) alsnog een informatiebijeenkomst te houden. Als voornaamste redenen waarom op die locatie het bergbezinkbassin moet komen geeft de gemeente als antwoord:

1. Een bergbezinkbassin moet om technische redenen aangelegd worden in het hoogste deel van het rioolstelsel.

2. Het moet dicht bij een open water worden aangelegd dat een behoorlijke grootte en stroomsnelheid heeft.

3. Men zocht een locatie waar het zo weinig mogelijk overlast veroorzaakt

Wilt u meer lezen over de achtergronden e.d. kijk dan op de website van de gemeente Nieuwegein bij actueel nieuws.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk