Basketbalcoach New Stars verdacht van ontucht met 12 jonge spelers in Nieuwegein

Vandaag staat de 39-jarige coach Arne W. uit Nieuwegein voor de rechtbank in Utrecht. Hij wordt verdacht van ontucht met 12 jonge spelers bij de basketbalclub New Stars uit Nieuwegein en een basketbalculb uit Soest. De vraag of de coach de jongens onzedig heeft betast of het een onderdeel van het spel was in de contactsport staat vandaag centraal in de rechtbank van Utrecht, want meerdere jeugdige spelers vinden dat het aanrakerige gedrag van de 39-jarige coach echt te ver ging.

De coach wordt ervan verdacht dat hij twaalf jongens in hun kruis heeft betast. Hij zou dat door de kleding heen hebben gedaan, tijdens de training, dus alleen in de zaal. De jongens waren 10 tot 14 jaar oud.

W. was coach bij verschillende clubs in de regio, waaronder New Stars in Nieuwegein. Volgens voorzitter Dave Conrad kwam de zaak aan het rollen na een toernooi rond Pasen, bij een andere club. “Toen zijn ook andere jongens gaan praten en is Arne snel op non-actief gesteld.”

GOEDE COACH
De voorzitter van de Nieuwegeinse club noemt de verdachte een enorm goede coach die echt leefde voor de sport. “En ik kende hem ook als een enorm vriendelijke, aardige man.” Volgens Conrad had niemand dit achter hem gezocht. Maar hij zegt ook: “Niemand kende hem ook echt goed. Buiten de vereniging had niemand contact met Arne.”

De voorzitter van New Stars snapt dat het voor de rechter ‘heel moeilijk’ is om hard te krijgen wat er nou daadwerkelijk gebeurd is. “Maar we moeten denk ik wel concluderen dat er dingen gebeurd zijn die onprettig waren.”

DE COACH ONTKENT
De basketbalcoach zelf ontkent in de rechtszaal alle beschuldigingen pertinent. Hij verklaarde vanochtend in de rechtszaal nooit seksueel geïnteresseerd te zijn geweest in jongens. Volgens zijn advocaat is hij het slachtoffer van een roddelcampagne en een sneeuwbaleffect. Arne W. staat bekend als eigenzinnig. En met zijn lange bos krulhaar en baard is hij een opvallende verschijning die helemaal bevlogen is van basketbal. Zijn advocaat zegt dat zijn eigenwijze trainingsaanpak door sommige mensen niet begrepen wordt.

Om de zaak tegen de basketbalcoach nog helderder te krijgen, worden de komende tijd veel extra getuigen gehoord, onder wie meerdere minderjarige basketballers. De verdediging vroeg de rechtbank ook een rechtspsycholoog te raadplegen over de manier waarop de kinderen zijn verhoord en verder zou een basketbalkenner uitleg moeten geven over de gangbare praktijken bij de trainingen. Maar het horen van die deskundigen vond de rechtbank in dit stadium van het onderzoek onnodig.

De volgende zitting is op 16 januari. Dan wordt de zaak inhoudelijk behandeld en komt de officier van justitie met een strafeis tegen de basketbalcoach.

Bron: Onze samenwerkingspartner RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren