Bankjes verwijders binnen winkelcentrum Galecop

Juist op het moment dat de winkeliers in WinkelCentrum Galecop in Nieuwegein alles op alles zetten om het 12,5 jarig bestaan van het winkelcentrum te vieren (twee winkels zijn totaal verbouwd en heringericht) heeft de nieuwe eigenaar van het winkelcentrum besloten de heerlijk zittende bankjes en de in de stijl van de bankjes uitgevoerde afvalbakken te verwijderen. Naar verluidt omdat de bankjes hangjongeren zouden aantrekken… Desgevraagd aan winkeliers en winkelende wijkbewoners blijkt dat, ook al zaten er wel eens jongeren een zakje chips leeg te eten of een powerdrankje naar binnen te slaan, er van overlast nooit sprake is geweest. Verder werden de bankjes veelal gebruikt door ouderen, waarvan er in de wijk heel veel wonen en leven, die tijdens of na het winkelen even tot rust kwamen en/of een praatje met een medewijkbewoner maakten. Velen van hen missen nu deze gelegenheden tot uitrusten, bijkomen, bijpraten.
De wijze waarop bankjes en prullebakken zijn verwijderd doet vrezen dat de situatie niet slechts tijdelijk is: een en ander is simpelweg afgezaagd en verwijderd. In de vloer van het winkelcentrum zijn de restanten voor altijd te zien.Jammer. Jammer ook voor de winkeliers die nu alles op alles zetten om het 12,5 jarig bestaan tot een feest te maken. Jammer dat dat nu in een kaalgeslagen winkelcentrum moet… Jammer, dat ‘ons’ winkelcentrum uitgekleed wordt. Wat is de volgende stap?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Adverteer op het lokale nieuws platform van Nieuwegein Galecop+Golf+120x90 Adverteren