Bag2School op Het Vogelnest in Nieuwegein

In Nederland gaat er in totaal 124 miljoen kilo textiel met het restafval mee, terwijl 65% van het textiel dat nu bij het restafval terecht komt gewoon hergebruikt of gerecycled had kunnen worden. Zonde en ook nog slecht voor het milieu, daarom is Het Vogelnest aan de Groenling 7-9 in Nieuwegein de samenwerking met Bag2School aangegaan.

De school: ‘Na de herfstvakantie starten wij op basisschool Het Vogelnest weer met een kledinginzamelactie van Bag2school. We zamelen in: schone kleding, lakens, gordijnen, pluchen beesten, riemen, handtassen en schoenen (de schoenen aan elkaar gebonden of in 1 zakje). Op Het Vogelnest zijn speciale zakken van Bag2School verkrijgbaar, maar de verzamelde kleding mag ook in de gewone huisvuilzakken worden ingeleverd.’

Voor elke kilo kleding die wij inzamelen krijgt de school een kleine vergoeding. Belangrijker is nog, dat de kleding wordt ingezameld voor hergebruik of om te recyclen.

Wilt u ook een handje helpen? U kunt de zakken afgeven tussen 23 oktober en 8 november bij Basisschool Het Vogelnest aan de Groenling 7-9. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen 030-6000264 of via info@hetvogelnest.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk