‘Badloe omleggen was niet de bedoeling, we wilden hem beroven van een partij coke’

Het was de bedoeling om de vermoorde Adjaj Badloe in Nieuwegein te beroven van een grote partij cocaïne. Dat zei verdachte Denzel D. vandaag in Arnhem tijdens een pro-formazitting tegen hem en mede-verdachte Reza J. De Nieuwegeiner werd op 28 november 2017 in zijn auto vermoord door meerdere schoten aan de Apolloburg.

De verdachten, de 24-jarige Denzel D. uit Amstelveen en de even oude Reza J. uit Amsterdam, werden diezelfde dag opgepakt na een wilde politieachtervolging. Het OM verwijt beide verdachten onder meer dat ze Badloe met vuurwapens hebben gedood.

Denzel D. wil de namen van opdrachtgevers niet noemen, omdat hij bang is voor de gevolgen. Wel zegt hij dat hij werd door hen werd benaderd op bodybuilding gala Iron Maiden. D. beweert dat hij medeverdachte J. pas een dag voor de moord leerde kennen. Ook zouden er meer daders bij de zaak zijn betrokken.

Bij de arrestatie van de twee verdachten vond de politie de kentekenplaten van de uitgebrande vluchtwagen. Het onderzoek leverde verder kruitsporen en dna-materiaal op dat de verdachten aan de liquidatie linkt. Ook werd het adres van Badloe gevonden in de telefoon van Denzel D. en in het navigatieapparaat in de auto van diens moeder. Kennelijk werd haar auto gebruikt bij een verkenning vooraf in Nieuwegein.

Hoewel Badloe in Nieuwegein werd vermoord, dient de rechtszaak bij een ander arrondissement. Een medewerker van de rechtbank in Utrecht zou banden hebben met iemand die betrokken is bij het politieonderzoek naar de liquidatie. Om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden staan beide verdachten in Arnhem terecht. De volgende zittingen zijn bij de rechtbank in Zutphen, op 7 augustus en 2 oktober.

Een speciaal voertuig van de politie nam de auto mee naar laboratorium voor onderzoek

One thought on “‘Badloe omleggen was niet de bedoeling, we wilden hem beroven van een partij coke’

  1. Nisu

    Een medewerker van de rechtbank in Utrecht zou banden hebben met iemand die betrokken is bij het politieonderzoek naar de liquidatie????

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren