Twee arrestaties na moord op Timon Badloe uit Nieuwegein

De politie onderzoekt of twee arrestanten in Amsterdam te maken hebben met de dodelijke schietpartij aan de Apolloburg in Nieuwegein vanmorgen. De mannen werden opgepakt na een wilde achtervolging over de A2, die eindigde toen ze werden klemgereden bij het AMC. Bij de aanhouding loste een arrestatieteam twee waarschuwingsschoten.

Hoewel de politie de identiteit van het slachtoffer nog niet heeft bevestigd, zeggen omwonenden dat Nieuwegeiner Timon Badloe vanmorgen slachtoffer is geworden van de aanslag. Badloe werd rond 7.50 uur in zijn geparkeerde auto onder vuur genomen en doodgeschoten. De vermoedelijke daders werden daarna gezien in een auto die op hoge snelheid over de A2 raasde. Onderweg werden diverse andere auto’s aangereden.

CHICO
De 43-jarige Badloe, ook bekend als ‘Chico’, woonde al lang aan de Apolloburg in Nieuwegein. Het is een hechte buurt, waar ook diverse familieleden van hem wonen. Omwonenden stonden vanmorgen op de stoep met elkaar te praten toen het schieten begon. Een buurtgenoot die als eerste bij het slachtoffer was zegt tegen RTV Utrecht dat hij Badloe vrijwel direct zag overlijden.

Badloe en zijn vrouw kregen een paar maanden geleden een baby. Volgens zijn zus was hij klusjesman van beroep en deed hij onder meer schilderwerk.

AFREKENING
De schietpartij heeft alles weg van een afrekening, maar de omstandigheden zijn nog onduidelijk. De politie vindt het te vroeg om daar nu al uitspraken over te doen. Recercheurs hebben een onderzoek ingesteld. De auto met het slachtoffer is meegenomen voor onderzoek.

Meerdere getuigen wijzen op een mogelijk verband met een liquidatie vier jaar geleden in dezelfde straat. Toen kwam een 34-jarige man om het leven en raakte een toen 23-jarig slachtoffer gewond aan zijn arm.

Een speciaal voertuig van de politie neemt de auto mee naar laboratorium voor onderzoek

De recherche komt graag in contact met getuigen van het schietincident of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online melden. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op Politie.nl.

Bron: RTV Utrecht
Foto: Rik Dogger

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren