Katern

Avond voor de Stad op 6 april 2023

Wist u dat u nog maar een paar dagen een bijdrage kunt indienen voor de ideeënmarkt van 18 april? Kijk hier voor meer informatie over deze markt. Na twee Raadsvergaderingen op rij is het op 6 april weer tijd voor een Avond voor de Stad. Deze avond staan er vooral een aantal in het oog springende informatieve onderdelen op de agenda.

• Omgevingsprogramma Natuurbeleidsplan
In september 2022 heeft de raad met een ruime meerderheid de motie ‘Bloemetjes en Bijtjes’ aangenomen. In deze motie wordt het college opgeroepen om alles in het werk te stellen om de biodiversiteit te verbeteren, onder meer door het opstellen van een natuurbeleidsplan. Het college heeft hiertoe inmiddels de eerste stappen gezet en wil de raad tijdens dit onderdeel informeren over de stand van zaken.

• Betere Buurten
Betere Buurten is een programma dat als doel heeft de buitenruimte in de wijken te verbeteren. Daarbij wil de gemeente ook inwoners betrekken. Het beleid wordt eens in de zoveel tijd geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd. Zo is vorig jaar de aanpak al verbreed: niet alleen de fysieke buitenruimte krijgt aandacht, ook aan sociaal-maatschappelijke onderwerpen als veiligheid, gezondheid en armoede wordt nu gewerkt. De raad zal deze avond door het college bijgepraat worden over de laatste ontwikkelingen in de Muntenbuurt en de Gebouwendriften.

• Evenemententerrein
Vorig jaar heeft de raad een motie ingediend waarin het college opgedragen werd om met een voorstel te komen voor een evenemententerrein in de stad. Het college heeft onderzoek laten doen naar mogelijk geschikte plekken hiervoor in de stad. Het bureau dat het onderzoek heeft uitgevoerd, zal deze avond de resultaten aan de raad presenteren.

Er is deze avond programma in de Raadzaal en de Gildenborchzaal. Voor de volledige agenda en de bijbehorende stukken bekijkt u vanaf vrijdag NieuwegeinseRaad. live/Stream1 en NieuwegeinseRaad.live/Stream2. Hier vindt u ook de livestream van de vergaderingen. Wist u dat u ook gewoon welkom bent op het Stadshuis, waar u de avond vanaf de publieke tribune kunt volgen?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk