Buitenwijs houdt lezing over de grote rivieren

Woensdagavond 25 juni houdt Buitenwijs, is het samenwerkingsverband in Natuur en Milieu Educatie voor de basisscholen in de gemeenten Houten, Lopik, Nieuwegein en IJsselstein, een lezing over de grote rivieren. Deze lezing wordt gehouden in het Milieu Educatie Centrum in Nieuwegein in het Natuurkwartier. Adres is Geinoord 9 en begint om 19.45 uur. De toegang is gratis. Kom op tijd, want de deur gaat om 19.45 uur op slot!

Buitenwijs: ‘De afgelopen 20 jaar is er veel gebeurd met onze grote rivieren. Op veel plaatsen heeft saai groen grasland plaats gemaakt voor bijzondere uiterwaarden met strangen, ruigtes, duintjes en wilgenbosjes. Ook langs de Lek is natuur ontwikkeld. Tijdens deze avond zullen we in de uiterwaarden gaan kijken welke planten en dieren zich er thuis voelen en hoe dat komt. Door in de huid te kruipen van kattenstaart, rugstreeppad, icarusblauwtje en bastaardzandloopkever zien we, wat die uiterwaarden zo bijzonder maakt.’

Tijdens deze avond zal Kars Veling, in het dagelijks leven werkzaam als projectleider bij De Vlinderstichting, meer vertellen over het leven in de uiterwaarden van de Lek. Hij is actief lid van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en struint al 40 jaar door de uiterwaarden. Kars is een expert op het gebied van vlinders en tevens een ervaringsdeskundige van de uiterwaarden van de rivier de Lek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk