Avond voor de Stad

In aanloop naar de Raadsvergadering op 23 maart – dit keer weer gewoon op donderdag – vergadert de raad nog één keer tijdens de Avond voor de Stad. Op de agenda geen politieke debatten, maar voornamelijk dialogen tussen raad en college. De dialoog is een gesprekvorm waarbij ideeën uitgewisseld kunnen worden. Zo weet het college waar de raad naartoe wil met het beleid.

• Vitale scholen
De gemeente heeft in 2021 opdracht gegeven onderzoek te doen naar de vernieuwing van scholen in Nieuwegein. De onderzoekers zullen de raad deze avond informeren over de resul- taten ervan, zodat de raad weet hoe het ervoor staat met onze schoolgebouwen. Een voorstel wat er vervolgens moet gaan gebeuren wordt in de zomer van dit jaar verwacht.

• Intermezzo
Tijdens het intermezzo krijgen de raadsleden de gelegenheid even de benen te strekken en te luis- teren naar een informatief en enthousiasmerend verhaal van een inwoner of initiatiefnemer uit

de stad over een organisatie of project. Heeft u interesse zich een keer aan de raad voor te stellen met uw initiatief? Neem contact op met de raad via griffie@nieuwegein.nl.

• Pilot burgerforum
Participatie betekent de deelname of bijdrage van inwoners aan het bestuur van de stad. Het is voor de raad een belangrijk thema; we willen het samen doen. In het coalitieakkoord is dan ook vastgelegd dat er een pilot moet komen met een Burgerforum. Deze avond gaan raad en college voor het eerst met elkaar in gesprek over dit plan.

• Groei van de stad
De groei van de stad vordert gestaag. De gemeente verwacht dat het inwoneraantal de komende jaren flink blijft stijgen. Daarom zullen raad en college regelmatig met elkaar in gesprek blijven gaan om deze groei in goede banen te leiden. De directe aanleiding voor de dialoog van deze avond zijn de resultaten van een onderzoek naar groei dat het college heeft uitgevoerd.

Tijdens de Avond voor de Stad bereiden de fracties de Raadsvergadering voor. Dit gebeurt in verschillende gespreksvormen, zoals de rondvraag, het raadsvoorbereidend debat, een dialoog met inwoners of college of een informatief onderdeel. Ook is er ruimte voor inwoners of organisaties die iets met de raad willen delen. De Avond voor de Stad is openbaar en dus bij te wonen in de Raadzaal.

Voor de volledige agenda en de bijbehorende stukken bekijkt u NieuwegeinseRaad.live/Stream1 en NieuwegeinseRaad.live/Stream2. Hier vindt u ook de livestream van de vergaderingen. Wist u dat u ook gewoon welkom bent op het Stadshuis, waar u de avond vanaf de publieke tribune kunt volgen?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk