Katern

‘Avond voor de Stad’

Op donderdag 15 juni is het weer tijd voor de Avond voor de Stad. De volgende thema’s worden dan besproken.

• Begrotingen aangesloten organisaties
De gemeente Nieuwegein werkt op veel gebieden samen met omliggende gemeenten om het werk efficiënter te kunnen voltooien. Denk aan afvalverwerking, onderhoud, beheer van recreatiegebieden, etc. Tijdens de Raadsvergadering van 22 juni liggen de begrotingen van een aantal van dit soort samenwerkingen op tafel, zodat de raad ze officieel kan vaststellen (= goedkeuren). Deze avond worden de begrotingen voorbesproken. Het gaat om de begrotingen van de VRU (Veiligheidsregio Utrecht) en van de zogenaamde ‘verbonden partijen’ – dat zijn WIL, GGDrU, SGL, BghU, RUD en WerkwIJSS.

Meer weten over deze organisaties en wat er deze avond besproken wordt? Kijk dan snel op de website nieuwegein.bestuurlijkeinformatie.nl. Via de link NieuwegeinseRaad.live/Stream1 komt u altijd terecht op de pagina van de eerstvolgende vergadering.

• Ontwerpbestemmingsplan Buizerdlaan-Kauwenhof
Ook op de agenda van de Raadsvergadering 22 juni: Het ontwerpbestemmingsplan voor de Buizerdlaan-Kauwenhof. Tijdens de voorbespreking van dit onderwerp op 15 juni ontvangt de Raad  ook graag input van betrokkenen uit de stad. Daarom vindt er deze avond een dialoog met de stad plaats waarbij ook u uw input kunt leveren.

U kunt zich voor de dialoog aanmelden via griffie@nieuwegein.nl. In verband met de organisatie en een goed verloop van de avond is aanmelden verplicht.

• Wijkuitvoeringsplan
Tot slot worden de raadsleden deze avond geïnformeerd over een project in de wijk Gebouwendriften. Deze wijk wordt de eerste aardgasvrije wijk van Nieuwegein en de projectleiders komen een en ander vertellen over de uitvoering van dit plan.

De vergadering deze avond vindt plaats verdeeld over twee zalen. Bent u geïnteresseerd om de besprekingen live te volgen? Dat kan, u bent van harte welkom op het Stadshuis. Kijkt u liever thuis, gebruik dan ons vaste adres voor de livestream: NieuwegeinseRaad.live/Stream1 en ~Stream2. Uiteraard volgt u onze activiteiten ook via Twitter, Facebook en Instagram. Veel dank voor uw belangstelling!

Tot slot
Op 5 juni jl. heeft de Nieuwegeinse raad zijn nieuwe voorzitter, burgemeester Marijke van Beukering-Huijbregts, ontvangen en van harte welkom geheten. De raad wenst Marijke alle succes als burgemeester van Nieuwegein!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk