Avond van de Raad over de Doorslagsluis en bestemmingsplan Binnenstad Nieuwegein

Op donderdag 10 juni is er weer een digitale Avond van de Raad. Deze is online te volgen vanaf 20.00 uur. De volgende onderwerpen staan onder andere op de agenda:

Raadzaal:
• Inspraakronde (20:00 uur)
Heeft u een onderwerp of thema wat niet op de agenda staat maar wat u wel graag onder de aandacht brengt van de gemeenteraad? Dan kunt u de inspraakronde hiervoor goed gebruiken. Inspreken kan door aan u te melden via: griffie@nieuwegein.nl. Let op, dit kan tot uiterlijk 24 uur van tevoren.

• Raadsvoorbereidend: Doorslagsluis (21:35 uur)
Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met de aanpassing van het gemeentelijk monument Doorslagsluis. De aanpassing is opgesteld door het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden en bedoeld om de waterdoorvoer te vergroten.

Te bekijken via www.nieuwegeinseraad.live/stream1

Zaal 008:
• Dialoog raad met de stad: Bestemmingsplan Binnenstad Nieuwegein (20:50 uur)
Het college vraagt aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan Binnenstad (City) van Nieuwegein vast te stellen. Hiermee kan een start gemaakt worden met een toekomstbestendige doorontwikkeling van City Nieuwegein tot een levendige, aantrekkelijke, groene en duurzame binnenstad.

• Raadsvoorbereidend: Bestemmingsplan Binnenstad Nieuwegein (21:25 uur)
Na de voorgaande dialoog gaan de fracties onderling het gesprek aan, zonder meesprekers.

Te bekijken via www.nieuwegeinseraad.live/stream2

Meespreken bij Bestemmingsplan Binnenstad Nieuwegein?
De gemeenteraad hoort graag uw mening over dit voorstel. Kunt u zich vinden in dit besluit, of is er nog iets waar rekening mee moet worden gehouden? Oftewel, wilt u nog wat meegeven voordat het besluit valt? Geeft u zich dan op als meespreker. Aanmelden kan tot uiterlijk 24 uur van tevoren via grif e@nieuwegein.nl De grif e zorgt dan voor uw deelname aan de vergadering. Vermeld daarbij ook in 2 zinnen waarover u het woord wilt voeren.

Mocht u bij andere raadsvoorbereidende onderwerpen mee willen spreken, neem dan ook even contact op via griffie@nieuwegein.nl.

Tot slot
U kunt de volledige agenda vinden via https://ris2.ibabs.eu/nieuwegein. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van onze gemeenteraad via de Facebook-pagina (@NieuwegeinseRaad), Twitter (@raadngein) en website www.nieuwegein.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de grif e via telefoonnummer 14 030 of via het e-mailadres: griffie@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren