Avond-Excursie Vogels in de Zouweboezem Lexmond

IVN afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o. organiseert op zondagavond 23 april een avond-excursie over vogels in de Zouweboezem te Lexmond. De bestemming is een waar vogelparadijs in de omgeving van Lexmond. In dit gebiedje van het Zuid-Hollands Landschap broedt de grootste purperreiger kolonie van Nederland! Net terug uit Afrika zullen wij ze ongetwijfeld kunnen bewonderen.

Als het meezit ziet en hoort u rietgorzen, rietzangers en blauwborsten. Baltsende bruine kiekendieven, waterral en snor staan ook op het menu. Grutto’s en kieviten zullen u zeker niet ontgaan. De elegante en zeldzame zwarte sterns zijn misschien nog net niet terug uit Afrika, maar de door mensen gemaakte vlotjes waar zij ongetwijfeld weer op zullen gaan broeden liggen al voor ze klaar. Al wandelend geniet u wellicht van het geroep van de koekoek!

IVN-gids Everdien Smeenk: ‘Als we genoeg hebben van al die vreemde vogels valt er ook nog volop te genieten van de prachtige gele dotterbloemen tussen het riet en van het mooie avondlicht. Voor deze IVN-excursie verzamelen we op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse (Parkhout 2, 3432 NE Nieuwegein). Hier vertrekken we per auto om 18.30 uur.’ U kunt ook rechtstreeks naar het beginpunt van de excursie gaan.

De excursie start om 19:00 uur aan het einde van de Boezemweg, een zijweg van de Lekdijk. Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar IVN-gids: Everdien Smeenk (030-6885871).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren