Jongerendebat voor Nieuwegeinse scholieren

De jeugd meer betrekken bij de lokale politiek. Dat is de inzet van het Jongerendebat dat MOvactor ook dit jaar weer organiseert, samen met de gemeente en het voortgezet onderwijs in Nieuwegein. Alle drie scholen voor voortgezet onderwijs zijn bij het debat vertegenwoordigd.

De leerlingen hebben in november een training gehad van de Nederlandse Jeugdraad (NJR) volgens de ‘peer to peer’ methodiek: jongeren trainen jongeren. Het debat wordt geleid door Roelof de Wild. De jury, onder leiding van wethouder Renée Blom, kiest vervolgens de beste debater en school. Het Jongerendebat is een jaarlijks terugkerend evenement en een van de activiteiten om jongeren meer te betrekken bij de lokale politiek. Andere activiteiten zijnde jongerenraad, Jongeren Adoptie Plan.

Het debat vindt plaats op maandag 25 november van 15.00 tot 17.00 uur in Buurtplein Batau aan de Dukantenburg 1 in Batau noord. Wilt u aanwezig zijn bij deze bijeenkomst neemt u dan eerst contact op met Sjarita Jhinkoe-Rai: jip@movactor.nl (06) 499611971.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk