Autokraken voor onderdelen licht gestegen in Nieuwegein

In november vorig jaar heeft het CDA een punt gemaakt van de relatief hoge misdaadcijfers voor Nieuwegein. Vooral de autokraken die massaal plaatsvinden in Nieuwegein is een grote punt van ergernis bij de inwoners van Nieuwegein. De autokraken in Nieuwegein vinden nog steeds veelvuldig plaats. Van een daling is geen sprake, ze zijn zelfs in Nieuwegein toegenomen in het eerste kwartaal van dit jaar.

Auto’s worden overdag ‘gescand’ voor auto onderdelen en ‘s-nachts worden de auto’s leeggeplukt voor o.a. airbags en koplampen. Zelfs complete stuurinrichtingen worden uit de auto’s verwijderd. De campagne die afgelopen november is gestart om deze autokraken terug te dringen heeft niet geholpen. Het inzetten van preventief kentekenscannen als middel tegen de criminelen zag burgemeester Backhuijs verleden jaar niet zitten omdat dit niet zou bijdragen aan het terugdringen van de vele autokraken.

Na veel zoeken vond het CDA in het campagneplan autokraken iets over diefstal van auto-onderdelen, maar pas als langere termijn acties. Het CDA had er op aangedrongen om simpele informatie voor autobezitters te verschaffen over bijvoorbeeld het disk-lok stuurslot en andere concrete acties ter voorkomen van dit type autokraken. Ook dit heeft niet geholpen.

Het CDA eerder: ‘Mocht u getroffen zijn door een autokraak voor onderdelen, neem dan waar mogelijk maatregelen om herhaling te voorkomen. En hou ook andere preventietips van de gemeente in de gaten. Laten we samen zorgen dat het dieven zo moeilijk mogelijk wordt gemaakt. Heeft u opmerkingen over misdaad in uw buurt, meld het ons dan via cdanieuwegein@gmail.com.’

Op de foto: Raadslid Gerben Horst (CDA) met een disk-lok stuurslot

2 thoughts on “Autokraken voor onderdelen licht gestegen in Nieuwegein

  1. Frans

    Bij mij complete stuur en navigatie gestolen. Dan doe je digitaal aangifte en krijg je een reactie van de politie dat dit geen prioriteit heeft. Dus krijgen de dieven vrij spel. Geen wonder dat de diefstal toeneemt.

  2. John

    Politie is ook maar weinig aanwezig in dit dorp.
    Misschien een terugkeer van de veldwachter een uitkomst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren