Auto van verkeersveelpleger uit Nieuwegein in beslag genomen

Afgelopen weekend heeft het team van Politie Verkeer Midden-Nederland een 20-jarige man uit Nieuwegein aangehouden. De auto waarin hij reed is in beslag genomen.

De man reed de dagen daarvoor op verschillende momenten al opvallend door Nieuwegein. Hij maakte daarbij (forse) verkeersovertredingen. Op zondagavond reed hij binnen de bebouwde 79 km/u te hard! Hierbij haalde hij ook nog in over een doorgetrokken streep. Direct daarop is de man staande gehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na een uitgebreid verhoor is hij dezelfde avond weer vrij gelaten.

De zaak is ingestuurd naar de Verkeersofficier en de man, een beginnend bestuurder, zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. Tevens is een melding gemaakt bij het CBR met het gevaarlijke rijgedrag van de Nieuwegeiner.

Verkeersveelpleger
Een verkeersveelpleger (VVP) is iemand die consequent lak heeft aan de verkeersregels en hiermee voor gevaar en overlast zorgt. De aanpak, zo laat de politie weten, wordt in Midden-Nederland gecoördineerd door het Team Bijzondere Verkeerstaken.

Meldingen over gevaarlijke bestuurders van voertuigen krijgt de politie meestal binnen via de wijkagent. Na de melding kijkt de politie of de veelpleger veelvuldig voorkomt in de politiesystemen en bij het CJIB. Bij dit soort veelplegers staat vaak duizenden euro’s open aan bekeuringen.

De auto van deze veelpleger die is afgesleept door een bergingsbedrijf zal of worden verkocht of vernietigd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren