Artiesten Typhoon en Freez in gesprek met Nieuwegeinse jongeren

In gesprek met topartiesten als Typhoon en Freez over zelfvertrouwen, opgroeien en jezelf kunnen zijn. Genieten van muziek en verschillende workshops zoals Spoken Word om woorden te kunnen geven aan gevoel? Dat kan op zaterdag 22 augustus tijdens het jongerenevent YOU in het sportcomplex Merwestein in Nieuwegein. Tijdens dit -kleinschalige- event voor jongeren 14-21 jaar staat de zoektocht naar hun eigen identiteit centraal en kunnen ze zich laten inspireren door topartiesten als Typhoon en Freez.

Zelfvertrouwen en jezelf kunnen zijn
Sara Aksakal (14) is één van de Nieuwegeinse jongeren die meehelpt in de organisatie van het Geina Zomerprogramma: “Dit jaar gaat niet iedereen op vakantie en zitten veel jongeren de hele dag thuis. Met het Geina Zomerprogramma willen we daar een verandering in brengen. Mijn rol in het programma is helpen om de activiteiten te plannen en te organiseren. Ook ben ik één van de eigenaren van het Instagramaccount.”

Met dit event wilt het programma een bekend, maar vaak onbesproken onderwerp aandacht geven: “zelfvertrouwen en jezelf kunnen zijn. Een onderwerp dat niet gemakkelijk wordt besproken in mijn generatie. Daar moet verandering in komen, omdat het belangrijk is en iedereen eigenlijk hetzelfde doormaakt. We zijn allemaal nog jong en weten niet wat we later willen. Ik hoop dat door deze activiteiten zulke onderwerpen vaker worden besproken tussen jongeren onderling.”

Deelname en aanmelden
Deelname is gratis, aanmelden is verplicht via www.geinazomerprogramma.nl. Er wordt gewerkt met een gastenlijst. Aanmelden kan tot vrijdag 21 augustus 12.00 uur. Er is plek voor maximaal 100 jongeren. Vol is vol.

Over Typhoon en Freez
Typhoon is een verhalenverteller die op een eerlijke en kwetsbare manier rapt, spreekt en zingt. Hij heeft op alle grote podia van Nederland gestaan zoals Lowlands, Pinkpop, Ziggo Dome en bij Vrienden van Amstel LIVE.

Freez is rapper, geboren en getogen in Nieuwegein. Vanachter de piano versmeedt hij serieuze rap met pakkende melodieën die hij live speelt met band. Zijn muziek is rauw, stads en eerlijk met een enorme dosis taalgevoel en poëzie. Hiphop noir die zich vermomt als catchy pop.

Momenteel hebben Freez en Typhoon een hitnummer met ‘Alles is gezegend’. Je ziet en hoort ze overal op TV en radio. In april was dit nummer 3FM MEGAHIT.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren