Arie Versluijs neemt afscheid als voorzitter van Motorclub Nieuwegein

Dinsdag 8 mei jl. hield de Motorclub Nieuwegein (MCN) een receptie in het Petanquecentrum aan de Galecopperlaan. Dit is het thuishonk van MCN dat al 47 jaar bestaat! De receptie, waar alle leden die de club een warm hart hebben toegedragen voor uitgenodigd waren, was speciaal georganiseerd vanwege het afscheid van voorzitter Arie Versluijs.

Versluijs heeft de afgelopen tien jaar de club in goede banen geleid en veel mooie toertochten georganiseerd. Zo gaat de club al 25 jaar achter elkaar naar het plaatsje Bleialf in de Eifel waar de club onthaald wordt door de burgemeester. Onze videograaf Jos van Vogelpoel en Frans Evers waren op de receptie om bovenstaand videoverslag te maken.

De Motorclub Nieuwegein is een vereniging en is opgericht in 1975. Het ledenaantal varieert en ligt gemiddeld tussen de 90 en 100. Motorrijden met de motorclub is leuk, maar rijden in clubverband houdt ook in dat men, voor de eigen veiligheid en van anderen, over een goede motorbeheersing beschikt en men zich aan bepaalde regels kan houden. Ook daar wordt uitgebreid aandacht aan geschonken door training en oefening.

Ook de jongerenafdeling van de Motorclub Nieuwegein blaast een deuntje mee. Veel motorrijders zijn immers al wat ouder en dan zou de aandacht voor de jongere rijders, die veel van de oudjes kunnen leren, kunnen verslappen. Jong MCN is een initiatief van enkele jongeren om ook hun leeftijdgenoten voor het motorrijden in een club te interesseren.

Op 14 mei aanstaande is er weer een mooie avondrit. De lengte is kort; 90 km. Want er is niet zoveel tijd. De tocht begint McDonalds in de Blokhoeve. De eerste 50 km gaat via Everdingen en Beesd naar Buren. Daar is een korte stop. Daarna via Beusichem en de dijk (noordzijde) weer terug naar McDonalds. Verzamelen om 18.00 uur en vertrek om 18.30 uur vanaf McDonalds aan de Symfonielaan 3 in Nieuwegein. Meer informatie? Kijk op de website van MCN.

Arie Versluijs in gesprek met Frans Evers

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren