ANWB AutoMaatje Nieuwegein

Bent u minder mobiel, heeft u geen auto en is het openbaar vervoer of de taxi een probleem? Wilt u graag op familiebezoek, de kapper of een gezellige activiteit binnen of buiten Nieuwegein? U kunt dan gebruik maken van de bijzondere vervoersdienst: ANWB AutoMaatje Nieuwegein. Stichting De Baten en Movactor zijn deze lokale vervoersservice voor senioren in Nieuwegein begin 2018 begonnen.

Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Geen vervoer betekent dat meer dan 1 miljoen mensen geïsoleerd raken. Met deze service kunnen zij weer meedoen in de maatschappij!

Hoe werkt het?
Wij zoeken voor u een vrijwilliger uit de poule van chauffeurs die u, op het door u gewenste moment, wil rijden. Wij bellen u terug als er een vrijwilliger beschikbaar is en geven u de globale hoogte van de verschuldigde onkostenvergoeding aan. Deze vergoeding bedraagt 30 cent per kilometer, gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger, plus eventuele parkeerkosten. U betaalt de onkostenvergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger. Op het afgesproken moment meldt de vrijwilliger zich bij u en gaat u samen op stap. Hij/zij zorgt er ook voor dat u weer veilig thuis komt. U hoeft geen lid te zijn van ANWB.

ANWB AutoMaatje Nieuwegein zoekt vrijwilligers
In onze gemeente zitten duizenden, vaak oudere, mensen met een sociaal- en mobiliteitsprobleem gedwongen achter de geraniums. Dit leidt tot eenzaamheid. Met ANWB AutoMaatje en uw hulp kunnen minder mobiele mensen weer meedoen aan het maatschappelijk leven.

Chauffeurs
Als vrijwilliger kunt u aan de slag als chauffeur, waarbij u met uw eigen auto tegen een kleine kilometervergoeding van € 0.30 minder mobiele plaatsgenoten vervoert. U wordt via de plaatselijke coördinator benadert voor een rit, maar beslist uiteindelijk zelf of het u wel of niet uitkomt.

Wilt u een rit reserveren?
Een rit is tot twee werkdagen van tevoren aan te vragen via 030 6033748 of mail naar info@movactor.nl<mailto:info@movactor.nl.

One thought on “ANWB AutoMaatje Nieuwegein

  1. Linda

    We hadden ooit WMO, daarmee kregen ouderen gewoon een scootmobiel (zonder inkomensafhankelijke bijdrage) en konden ze zelf bepalen wanneer ze ergens naartoe wilden. Dat, in combinatie met de destijds nog niet tot dramatisch vervoer kapot-bezuinigde regiotaxi was prima en zelfredzaam (lees: humaan). Waar is het geld hiervoor gebleven? Mooi initiatief, maar waarom gebruiken we al die energie niet om de gemeente aan te spreken op de uitvoering van een genereuzer WMO beleid?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren