Vol gas met AutoMaatje in Nieuwegein

In Januari 2018 start de nieuwe lokale vervoersservice voor en door eigen inwoners: ANWB AutoMaatje Nieuwegein. Wie minder mobiel is, geen eigen auto heeft en voor wie het openbaar vervoer of de taxi een probleem is, kan gebruikmaken van deze bijzondere vervoersservice. Deze service regelt vervoer vlot en voordelig van deur tot deur. Bent u een inwoner van gemeente Nieuwegein? Heeft u behoefte aan vervoer voor een familiebezoek, een ziekenhuisbezoek of een andere activiteit?

U komt in aanmerking voor een AutoMaatje als het vanwege uw gezondheid en/of financiële situatie lastig is om ander vervoer te vinden. Bijvoorbeeld omdat u niet (meer) kunt reizen met het openbaar vervoer en er geen hulp vanuit uw naaste omgeving is.

Hoe werkt ANWB AutoMaatje
ANWB AutoMaatje is een vervoersservice, waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Het vervoer beperkt zich niet alleen tot een bezoek aan het ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut, maar kan ook gebruikt worden voor een bezoek aan een goede kennis, de kapper of een gezellig middagje winkelen. Om gebruik van AutoMaatje te maken hoeft u alleen contact met de plaatselijke coördinator op te nemen.

ANWB AutoMaatje Nieuwegein zoekt vrijwilligers
In onze gemeente zitten duizenden, vaak oudere, mensen met een sociaal- en mobiliteitsprobleem gedwongen achter de geraniums. Dit leidt tot eenzaamheid. Met ANWB AutoMaatje en uw hulp kunnen minder mobiele mensen weer meedoen aan het maatschappelijk leven.

Chauffeurs
Als vrijwilliger kunt u aan de slag als chauffeur, waarbij u met uw eigen auto tegen een kleine kilometervergoeding van € 0.30 minder mobiele plaatsgenoten vervoert. U wordt via de plaatselijke coördinator benadert voor een rit, maar beslist uiteindelijk zelf of het u wel of niet uitkomt.

Telefonische bezetting
De organisatie is ook op zoek naar vrijwilligers, die een handje kunnen helpen bij de telefonische bezetting van AutoMaatje. Wilt u een (vast) dagdeel in de week de telefoon opnemen en vragen over AutoMaatje beantwoorden en ritten in te plannen? Laat het weten! Meld u aan via: anwbautomaatje@movactor.nl.

Facebookpagina van AutoMaatje Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren