Anna van Rijnpenning voor mevrouw Bep van Kouwen-Puijk

Mevrouw Bep van Kouwen (72) heeft op dinsdag 9 juli de Anna van Rijnpenning ontvangen uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. Dat gebeurde tijdens een vergadering van het wijknetwerk Jutphaas-Wijkersloot waarin zij sinds jaar en dag een drijvende kracht is.

Ze ontbreekt op niet één vergadering en staat bekend als zeer betrokken, positief en creatief. Ze regelt bijvoorbeeld bloemenbaskets aan de lantaarnpalen in de wijk en de haken aan de palen waar bewoners hun plastic afvalzakken kunnen hangen. Ook houdt ze in de gaten of de kinderspeeltuinen in orde zijn. Mensen kunnen altijd met vragen bij haar terecht. Ze denkt mee en weet wat belangrijk is bij een vrijwilligersorganisatie.

Naast deze bezigheden zorgt ze ook elk jaar voor een levende kerststal met allerlei activiteiten daarom heen. Zo gaat ze de boer op bij winkeliers voor sponsoring in de vorm van giften zoals kaas, glühwein enz., bezorgt ze kleurplaten voor de kinderen en zorgt ze voor een feestelijke aankleding.

Mevrouw Bep van Kouwen heeft ook al vele keren de jaarlijkse buurtbarbecue op de Kramerlaan georganiseerd en is ook altijd betrokken bij de kleedjesmarkten in april. Ze is kortom een drijvende kracht voor de buurt, is sociaal bewogen en bovendien een fijn mens om mee om te gaan. Een Anna van Rijnpenning komt haar kortom mee dan toe.

Onderscheidingen
In Nieuwegein wonen vele bijzondere inwoners. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de medemens en die veel betekenen voor de samenleving. Ze verdienen bijzondere aandacht. Daarom kunnen deze bijzondere Nieuwegeiners worden voorgedragen voor een Koninklijke of een Nieuwegeinse onderscheiding.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren