Anna van Rijn haalt 4922,30 euro op voor Rundu

Scholieren van het Anna van Rijn College hebben actie gevoerd voor de wezen op Rundu Secondary School in Rundu. Rundu is de zusterstad van Nieuwegein in Namibië. De opbrengst van die actie is door rector Wilma van Noort en actie coördinator Susan van der Linden overgedragen aan voorzitter hans van der Boor van de Werkgroep Rundu.

Nu in Namibië de zomervakantie is begonnen en binnenkort het nieuwe schooljaar begint kan Rundu Secondary School dit geld goed gebruiken voor schoolgeld, maaltijden en schooluniformen voor wezen die deze kosten niet kunnen opbrengen. Door de jarenlange steun vanuit het Anna van Rijn College is daar nu een nieuw probleem bijgekomen. De eerste generatie wezen is geslaagd voor het examen middelbare school en wil graag gaan studeren. Nieuw doel van het geld is nu ook bijdragen aan de kosten om een universitaire studie aan te vragen.

Op 20 december aanstaande organiseert het Anna van Rijn College opnieuw een Red Nose Day voor Rundu. Hiermee wordt daadwerkelijk invulling gegeven aan Millenniumdoel 2 : alle kinderen naar school. De Werkgroep Rundu bestaat uit vrijwilligers die initiatieven vanuit Nieuwegeinse instellingen en bedrijven matcht met soortgelijke initiatieven in Rundu in het kader van de stedenband die Nieuwegein heeft met Rundu in Namibië.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren