GroenLinks vraagt aandacht voor dieren tijdens werkzaamheden in Park Oudegein

Tijdens de raadsvergadering van woensdagavond 22 februari heeft raadslid Rien Van Keulen namens GroenLinks Nieuwegein vragen gesteld over de baggerwerkzaamheden in het park Oudegein. “We zien dat er al aan het werk wordt gegaan om de sloten in het park te baggeren,” zegt Van Keulen, “het broedseizoen begint steeds vroeger, dus maken we ons zorgen”.

GroenLinks in Nieuwegein begrijpt dat de waterwegen in het park goed onderhouden moeten worden, baggeren hoort daarbij. Toch vraagt de partij zich af of het nu wel het beste moment is om dit soort werkzaamheden te verrichten.

“Wordt er voldoende rekening gehouden met de dieren die in het park bij en in het water leven?” Wethouder Van Engelen gaf aan die zorg te erkennen, “de stadsecoloog is betrokken bij de werkzaamheden,” ook wordt er voortdurend opgelet dat de dieren geen schade ondervinden van het baggeren van de sloten en waterwegen in het park.

“Er is extra begeleiding, de organisatie Natuurzorg helpt daarbij en houdt contact met onze stadsecoloog” verzekerde wethouder van Engelen de raad tijdens de vergadering. Rien is tevreden met de beantwoording maar, zo reageert hij “Ik blijf, zoals je van GroenLinks mag verwachten, ook dit proces positief-kritisch volgen” zegt Rien, “Want dierenwelzijn is voor ons een belangrijk speerpunt!.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk