Katern

Baggeren in Nieuwegein

Op 6 februari start A. den Hartog & Zn. met het verwijderen van baggerslib uit sloten in Park Oudegein. De werkzaamheden zullen ongeveer 18 weken duren, afhankelijk van het weer. Als er gebaggerd wordt in het broedseizoen, wordt het werk begeleid door een ecoloog.

Waarom wordt er gebaggerd?
Door te baggeren blijven de sloten diep genoeg, zodat het water aan- en afgevoerd kan worden. Een dikke laag bagger op de bodem is slecht voor de doorstroming van water. Een ondiepe sloot kan ook minder water afvoeren. Bij veel regen kan dit tot wateroverlast leiden.

Wat is de werkwijze?
Langs een aantal wegen worden borden geplaatst zodat de bewoners op de hoogte zijn van de werkzaamheden. Er wordt geprobeerd om overlast zoveel mogelijk te beperken, maar het kan zijn dat u toch last heeft van de werkzaamheden. De gemeente Nieuwegein vraagt hiervoor alvast uw begrip.

Samen met Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR)
De sloten in Park Oudegein worden eerst gebaggerd. Vanaf de zomer van 2023 worden de andere sloten in samenwerking met HDSR gebaggerd. Op het kaartje hieronder kunt u zien waar er gebaggerd gaat worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk