Anna van Rijn College sluit aan bij Wereldalfabetiseringsdag

De leerlingen van het Anna van Rijn College ontvangen goed taalonderwijs en zijn daarmee een bevoorrechte groep. De school vindt het belangrijk dat zij zich realiseren dat dit niet voor iedereen in ons land opgaat en laaggeletterdheid een maatschappelijk probleem is.

De week van 4 tot en met 10 september staat in het teken van laaggeletterdheid. Op vrijdag 8 september is het Wereldalfabetiseringsdag. 2,5 miljoen volwassenen in ons land zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren, een bijsluiter lezen of geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen.

Letters en cijfers zijn overal, dus het probleem ook. Helaas weten te weinig mensen in Nederland van dit probleem af. En hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we kunnen doen. Daarom sluit het Anna van Rijn College aan bij haar samenwerkingspartner bibliotheek De tweede verdieping die in deze week het Nieuwegeinse publiek hierbij wil betrekken.

Laaggeletterdheid raakt onze samenleving. Die functioneert namelijk veel beter als iedereen mee kan doen. Het is dus niet alleen een persoonlijk probleem, maar een probleem van ons allemaal.
Docenten, leerlingen en medewerkers worden laagdrempelig bij het onderwerp betrokken. Namens de organisatie worden er ‘letterkoekjes’ bij de koffie geserveerd om zo op speelse wijze de aandacht vragen voor dit onderwerp. Taaldocenten nemen de koekjes mee de klas in en spreken met leerlingen over dit onderwerp en helpen de focus beter gericht te krijgen op dit maatschappelijke zorgpunt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren