Alpineskiër Jayden Zingel Nederlands Jeugd Kampioen Slalom skiën 2019 Alpendorf (Oostenrijk)

Afgelopen week werden in het Oostenrijkse Alpendorf de Nederlandse Kampioenschappen Alpine skiën georganiseerd. Deze nationale titelstrijd (onder auspiciën van de Nederlandse Ski Vereniging) voor jongens en meisjes tot 16 jaar, werd gehouden in de disciplines Slalom en Reuzenslalom. Tevens is er een overall klassement voor de zogenaamde combinatie.

Er deden ruim 150 deelnemers mee en op de discipline Reuzenslalom behaalde de 11-jarige Nieuwegeiner Jayden Zingel een verdienstelijke 3e plaats.

De dag erop stonden in alle vroegte de deelnemers klaar voor het onderdeel slalom. Onder prachtige condities, op een harde ijzige piste werd een zinderende wedstrijd afgewerkt, waarbij Jayden een eerste plaats veroverde en daarmee Nederlands Jeugdkampioen Slalom 2019 is geworden. Hiermee is hij ook in het overall klassement op de eerste plaats gekomen in de leeftijdscategorie U12.

De volgende nationale uitdaging is op 17 maart bij Ski club Alpine World Oss waar het N(J)K Baan skiën wordt gehouden en waar Jayden zijn Nederlandse Baan titel hoopt te prolongeren voor de vijfde keer.

Medio september 2018 werd de Nieuwegeiner nog Nederlands Kampioen Wakeboard Cable.

Jayden (midden) trots met zijn titel Nederlands Jeugd Kampioen Slalom skiën

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren