‘Afwikkelen erfenis – Je hoeft het niet alleen te doen’

Mijn vader is onverwachts overleden, hij heeft mijn moeder benoemt tot executeur in zijn testament, maar zij is overmand door verdriet en weet niet waar ze moet beginnen. “Zo begint de mail van Martin die ik een paar weken geleden ontving. Ik heb direct contact met hem opgenomen en ik heb Martin en zijn moeder kunnen bijstaan in de volledige afwikkeling van de erfenis van zijn vader. Van het opzeggen van polissen en bankrekeningen, het verkopen van zijn aandelenportefeuille, tot het laten taxateren van zijn verzameling bijzondere whisky’s aan toe.”

Evelien van Elst is RegisterExecuteur. Op professionele en toegankelijke wijze staat zij nabestaanden bij wanneer zij te maken krijgen met een overlijden. Na de uitvaart breekt er een lastige periode aan waarin veel geregeld moet worden. Dit kan, zeker in een emotionele periode van rouw, erg ingewikkeld zijn.

Hulp nodig?
Wanneer schakel je de hulp van een RegisterExecuteur in? Bijvoorbeeld als je zelf als executeur bent benoemd in een testament, maar niet goed weet wat er allemaal bij komt kijken. Of als je te maken hebt met een complexe nalatenschap. De overledene had bijvoorbeeld een eigen bedrijf, uitstaande leningen of een huis in het buitenland.

Nabestaanden worden nogal eens overvallen door de hoeveelheid werk die erop hen afkomt na het overlijden van een dierbare. Een RegisterExecuteur neemt veel van dit regel en administratieve werk uit handen. Als er meerdere erfgenamen betrokken zijn bij een overlijden kan een RegisterExecuteur zorgen voor duidelijke onderlinge communicatie.

Evelien: “Nabestaanden kunnen ervan op aan dat ik altijd eerlijk en transparant ben, geen partij kies voor één van de erfgenamen en voor een vlotte afwikkeling van de nalatenschap zorg.”

Praktijk Na(ge)laten
Als RegisterExecuteur zorgt Evelien voor een professionele, onpartijdige en juridisch correcte afhandeling van de nalatenschap. Ze neemt nabestaanden zoveel mogelijk werk uit handen en ontzorgt daar waar ze kan. Met haar praktijk Na(ge)laten is zij aangesloten bij de Stichting RegisterExecuteur. Hierdoor is haar kennis en de kwaliteit van haar dienstverlening gewaarborgd. En daarnaast is er altijd een achtervang.

Afspraak maken of meer informatie?
Wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Bel Evelien op 030-2072799 of mail naar:  info@nagelaten.nl.

Evelien van Elst

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk