Katern

Verdachte serieverkrachter blijft zwijgen

De 51-jarige Gerard T. uit Nieuwegein die gezien wordt de ‘Utrechtse serieverkrachter’ blijft zwijgen over wat hij mogelijk heeft gedaan. Het Openbaar Ministerie heeft in 3 verkrachtingszaken een DNA-match gevonden, maar hij is mogelijk verantwoordelijk voor nog 3 verkrachtingen en 11 pogingen daartoe.

Dat heeft het OM vrijdag gezegd. Maandag 27 oktober moet de Nieuwegeiner voor het eerst voor de rechter verschijnen. Zijn zaak wordt dan niet inhoudelijk behandeld, omdat het onderzoek naar wat de man heeft gedaan nog niet klaar is. De officier van justitie zal wel ingaan op de stand van zaken in dat onderzoek, laat het het OM weten.

Er is een DNA-overeenkomst gevonden voor verkrachtingen op 15 september 1995 in Bunnik, op 26 september 1995 in Utrecht en op 24 oktober 2001 in Bilthoven volgens het OM vrijdag.

De Utrechtse serieverkrachter sloeg toe in 1995 en 1996. Daarna was het een poos stil, tot hij in 2001 weer opdook. De Nieuwegeiner liep tegen de lamp toen hij begin dit jaar DNA moest afstaan in verband met een veroordeling voor een fietsendiefstal. Het Nederlands Forensisch Instituut vond hetzelfde genenmateriaal in drie verkrachtingszaken, zodat de man op 16 juli daarvoor werd opgepakt in zijn woning in de binnenstad van Nieuwegein. Hij heeft sindsdien geen enkele verklaring afgelegd, zegt het OM.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk