Aftrap Rock The Orchestra! bij De Vleugel

“Wie doet er mee aan het aan wijkorkest Rock The Orchestra!?”, vraagt Vincent. Direct vliegen de handen de lucht in. Vincent Spitters is één van de muziekdocenten van Rock The Orchestra! Een initiatief van Stadstheater en Kunstencentrum DE KOM om kinderen van groep 6, 7 én 8 uit heel Nieuwegein op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met muziek.

De kinderen krijgen muziekles op hun eigen school en kiezen zelf een instrument. Na de herfstvakantie starten de lessen en vandaag is de aftrap van Rock The Orchestra!. De muziekdocenten komen de leerlingen van Montessorischool De Vleugel warm maken om mee te doen. Gitaar, viool, dwarsfluit, saxofoon en percussie zijn aanwezig. Vol passie gooien de muzikanten er een aantal bekende nummers uit waar de leerlingen enthousiast op reageren. Als percussionist laat Vincent ze een hand-body-rhythm doen, waarbij met de handen ritmisch delen van het lichaam beklopt worden. En al gauw staat de school op z’n kop en zingt en danst iedereen mee. Het is duidelijk dat deze school meedoet aan Rock The Orchestra!

En dat is niet zo gek. Creatieve vorming neemt een belangrijke plaats in bij Montessorischool De Vleugel. De school heeft een eigen atelier waar leerlingen kunstprojecten doen. Muziek past daar naadloos in. Tijdens open podia op school wordt er veel gezongen. “Samen muziek maken verbindt. Je leert naar elkaar luisteren, op elkaar reageren en de verantwoordelijkheid te nemen voor het geheel. Je maakt immers samen het resultaat. Dit zijn belangrijke waarden in het Montessori-onderwijs” aldus Doreen Rambags, directeur van De Vleugel.

Vincent: “De kinderen oefenen thuis op hun door DE KOM ter beschikking gestelde instrument en brengen op die wijze de muziek mee naar huis. Daardoor komt iedereen thuis in aanraking met muziek maken en muziek beleven. Daar is het ons om te doen.”

Uiteindelijk komen alle kinderen uit Nieuwegein die mee doen met Rock The Orchestra! samen om op te treden tijdens het Zomerconcert. Dat vindt 3 juli 2020 plaats in de grote zaal van DE KOM.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren