Afstandsbediening van vrachtwagens dankzij realtime intelligente tachograaf

Vraag een CEO van een vervoersbedrijforganisatie wat het meest belangrijke is in zijn organisatie en vermoedelijk komt daar ‘controle’ uit. Het controleren van verschillende vervoersmiddelen en chauffeurs op de weg is precies waar een organisatie mee kan uitblinken, of waar het juist de mist in kan gaan. Gelukkig is er software op de markt die het leven daarin iets makkelijker maakt. Een goede tachoscan zorgt ervoor dat alle gegevens vanuit tachografen snel verzameld worden, waardoor jij je business kunt optimaliseren en we met z’n allen net een stapje dichter bij veiligheid op de weg zijn dan voorheen. Daarbij is realtime informatie het meest belangrijk. Een van de features van de Tachoscan Web van Inelo. Hoogtijd om die eens onder de loep te nemen.

Realtime analyseren
Een groot voordeel van realtime is dat je altijd zicht hebt op je vrachtwagens op de weg, zelfs al rijden ze in het buitenland. Zo is het heel fijn dat wanneer er bijvoorbeeld een inbraak plaatsvindt – we willen er uiteraard liever niet aan denken – je direct camerabeelden hebt en bewijs. Wanneer dit zichtbaar is op de vrachtwagen zelf is het tevens een reden om van de inbraak af te zien.

Volledigheid in analyseren
Eén van de dingen waar je vooral op moet letten bij het uitzoeken van software is de mogelijkheid om gegevens optimaal te analyseren. Zo wil je weten wat het rijgedrag is van je verschillende chauffeurs, maar wil je waarschijnlijk ook weten wat er met de truck gebeurt in de pauzes van een chauffeur. Dat laatste is mogelijk met een real time beveiliging op afstand, zodat je altijd zicht hebt op dat wat belangrijk is voor jou. Eén zeer goede optie voor dit is de Digitale tachograaf – Tachoscan Web van inelo.com.

Administratie altijd inzichtelijk
Wat ook fijn is met een realtime functie op je Tachoscan is de mogelijkheid om alle administratie van vrachtwagens en ook van de chauffeurs inzichtelijk te hebben. Zo kun je wanneer dit nodig is altijd de juiste gegevens inzichtelijk maken bij de inspectie en voorkom je hoge boetes waar je als organisatie natuurlijk echt niet op zit te wachten.

Vergelijken van verschillende software
Het is vooral aan te raden om verschillende software met elkaar te vergelijken. Waar je precies op moet letten wordt bijvoorbeeld duidelijk gemaakt in een artikel op ttm.nl, waarin je een ander overzicht ziet waar je op moet letten bij deze software. Het is wellicht wat uitzoekwerk om de juiste software te vinden die bij jouw organisatie past, maar dat verdient zich terug op de langere termijn.

Slimme en realtime tachograaf de toekomst
Zo langzamerhand ontkomen we ook niet meer aan het werken met een slimme, realtime tachograaf. De meeste nieuwe vrachtwagens worden ook al uitgerust met deze software, omdat het het verkeer op de weg zoveel veiliger maakt en dat is in deze branche natuurlijk wel zo belangrijk. Maak je er daarom op dit moment nog geen gebruik van in je organisatie, is het zeker interessant en fijn om dit wel te gaan doen. Realtime informatie hebben van je personeelsleden én vrachtwagens is immers nodig om snel bij te kunnen sturen in je organisatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk