Dakdekkers veroorzaken brand op dak van het NBC Congrescentrum

Het NBC congrescentrum in de wijk Blokhoeve in Nieuwegein is vanmiddag ontruimd omdat er brand was uitgebroken op het dak. De brandweer liet weten dat het om een zeer grote brand ging en was met ongeveer 20 voertuigen aanwezig om te blussen. Volgens een woordvoerster van het congrescentrum hebben ongeveer vierhonderd mensen het pand verlaten. De brand zou zijn ontstaan rond 14.30 uur.

De Veiligheidsregio (VRU) heeft omwonenden verzocht om de ramen en deuren gesloten te houden en waar mogelijk de mechanische ventilatie uit te schakelen. Vanwege de brand is de vaccinatielocatie Beursfabriek de rest van de dag gesloten.

De brand ontstond bij werkzaamheden aan het dak van het congrescentrum. De dakdekkers hebben zelf de brandweer gebeld, meldt de Veiligheidsregio. In het congrescentrum was een bijeenkomst van Vilans, een kennisorganisatie voor de zorg.

Het vuur zit ook in de spouwmuur waardoor de brand lastig was om te blussen. De rookontwikkeling rondom de plek van de brand was dusdanig groot dat de brandweer daar niet van binnenuit kan blussen.

Meerdere ambulances waren ter plaatse omdat enkele personen rook hadden ingeademd. Meerdere voertuigen van de brandweer proberen nu de brand verder onder controle te krijgen. Hiervoor heeft de brandweer rond 18.00 uur gaten in de wanden van het congrescentrum gemaakt, om beter in de spouw (tussen de muren) te kunnen blussen. Rond 21.00 uur heeft een grijpmachine de wanden van het congrescentrum gesloopt, zodat beter tussen de muren geblust kan worden.

De brandweer is nog urenlang bezig geweest met de zeer grote brand in het NBC. De Veiligheidsregio Utrecht gaf donderdag rond 02.40 uur het sein brand meester.

Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk