Adviespunt Zorgbelang cliëntondersteuner

Stel inwoners van Nieuwegein maken zich zorgen en denken dat ze ondersteuning nodig hebben op gebied van zorg en welzijn, maar zijn daar niet zeker van en zouden graag eens met iemand hierover van gedachten wisselen. Of inwoners willen ondersteuning aanvragen bij Geynwijs, maar weten niet goed hoe een gesprek te voeren. Of inwoners hebben een gesprek gehad en zijn gevraagd een plan te maken, maar weten niet goed hoe? Clientondersteuning kan dan helpen. Adviespunt Zorgbelang biedt sinds dit jaar gratis en onafhankelijk cliëntondersteuning aan inwoners in Nieuwegein.

Clientondersteuners van Adviespunt Zorgbelang denken mee met inwoners, gaan met hen mee op gesprek, ondersteunen en adviseren. Clientondersteuners werken onafhankelijk van gemeente en zorgverleners. Zij gaan uiterst zorgvuldig en vertrouwelijk om met persoonlijke gegevens van inwoners. Daarvoor hanteren zij een Privacyreglement en hebben ze geheimhoudingsplicht. Adviespunt Zorgbelang is telefonisch voor inwoners te bereiken op werkdagen tussen 9.00 en 16.30u op 026 384 28 26 en per mail via advies@adviespuntzorgbelang.nl.

De mogelijkheden van Clientondersteuning zal op verschillende manieren onder de aandacht gebracht worden. Zo zullen er informatiebijeenkomsten plaatsvinden voor de Wmo-raad en professionals van sociale wijkteams van Geynwijs en de medewerkers van de Geynwijspunten. Er vinden spreekuren plaats voor inwoners op diverse plekken in Nieuwegein (waar en wanneer wordt bekend gemaakt zodra dat duidelijk is). Flyers met informatie worden eind februari beschikbaar gesteld op diverse locaties: bij huisartsen, bij buurtpleinen, op de Geynwijspunten, bij stichting Geywnijs en op het stadshuis. Op www.nieuwegein.nl/clientondersteuning is die informatie reeds te lezen en staan ook de contactgegevens. Ook zal op de gemeentepagina hier aandacht aan besteed worden.

Informatie over Adviespunt Zorgbelang is te vinden op www.adviespuntzorgbelang.nl. Zorgbelang is telefonisch voor inwoners te bereiken op werkdagen tussen 9.00 en 16.30u op 026 384 28 26 en per mail via advies@adviespuntzorgbelang.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk