Activiteitendag in Buurtplein Doorslag

Op 16 april 2016 organiseert de Nederlandse Filigraanvereniging een activiteitendag in Buurtplein Doorslag aan de Parelduiker 13 in Nieuwegein. Deze dag duurt van 11.30 uur tot 16.00 uur. U kunt dan kennis maken met papierfiligraan ook wel quilling genoemd. De toegang is gratis.

Filigraan (“quilling” in het Engels) is een techniek waarbij smalle papierstroken worden opgerold tot spiralen, die vervolgens in model worden gebracht. Door de verkregen vormen samen te voegen ontstaan de meest uiteenlopende motieven die verwerkt kunnen worden tot prachtige creaties op wenskaarten, doosjes, kaarsen, schelpen, etc, maar ook tot schilderijen en driedimensionale werkstukken.

Tijdens de activiteitendag tonen enkele leden hun zelfgemaakte werkstukken. Bij de tentoonstelling zijn nog meer filigraan kunstwerken te bewonderen. Op de dag zal ook een loterij worden gehouden waar veel prijzen kunnen worden gewonnen op het gebied van papierfiligraan. Aan de Doetafel mag iedereen meerollen waarbij ook al uw vragen op filigraangebied zullen worden beantwoordt. Bij de verkoopstands worden volop papierstroken, filigraanboeken en overige filigraanbenodigdheden te koop aangeboden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk