Activiteiten Vogelwacht Nieuwegein-IJsselstein

Na de succesvolle herstart van de afdeling Nieuwegein-IJsselstein gaat de Vogelwacht in de regio door. Dat is tijdens de open avond van 29 september jl. besloten. De afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o. is opgericht in februari 1978 en telt ongeveer 150 leden. Deze leden wonen hoofdzakelijk in Nieuwegein, IJsselstein en de Lopikerwaard. De gedeelde interesse is het kijken naar vogels, waarbij het kennisniveau geen belemmering hoeft te zijn om te genieten van de fraaie vogels om ons heen.

Vogels kijken biedt spanning én ontspanning. Lekker buiten zijn en genieten van uw omgeving en de schoonheid van vogels. Maar ook onverwachte natuurmomenten en de vraag of het lukt om een favoriete soort te ontdekken, zoals laatst de Siberische Tjiftjaf in Galecop.

Excursies
Iedereen met interesse in vogels wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een van de excursies die de Vogelwacht organiseert. Het leuke aan de excursies is dat je met gelijkgestemden op pad gaat en het er niet toe doet hoe ervaren je bent met ‘vogelen.’ ‘Wellicht komen we er achter wat de ooievaars doen als ze geen kinderen rondbrengen en wat mussen in hemelsnaam op het vinkentouw doen’ zegt Chris Kling van de Vogelwacht Nieuwegein-IJsselstein grappend. De komende maanden staan de volgende excursies ingepland:

Zondag 14 november, een ochtend wandelexcursie in de uiterwaarden van Everdingen
Vanaf Fort Werk aan ’t Spoel maken we een herfstwandeling door de uiterwaarden bij Everdingen. De wintergasten zullen hier in grote getalen zijn aangekomen. Vooral watervogels, lijsters en roofvogels, maar ook soorten als baardmannetjes behoren tot de mogelijkheden.

Vertrek: 08.30 uur
Waar: Bij ’t Veerhuis aan de Nijemonde in Nieuwegein-Zuid
Bezinekosten: 3,- euro p.p bij volle auto (afrekenen met de chauffeur)

Zaterdag 18 december, een fiets- en wandelexcursie Lekdijk polder Schalkwijk
We fietsen over de Lekdijk naar Schalkwijk en door de polders terug. Onderweg doen we uiterwaarden, forten, jonge bossen, weidegebieden en polders aan. We maken af en toe een korte wandeling naar een fort of langs een bospad. Ook zullen we groepen ganzen afspeuren naar een zeldzaamheid. Neem zelf een lekkere lunch/koffie/thee mee voor onderweg.

Vertrek: 08.30 uur (terug in de loop van de middag)
Waar: Bij ’t Veerhuis aan de Nijemonde in Nieuwegein Zuid
Kosten: Hier zijn geen kosten aan verbonden

Zaterdag 15 januari, een Midwintertelling Watervogels in de polder IJsselveld en Heicop
Al meer als 25 jaar worden in deze polder de watervogels geteld per fiets. Mensen die mee willen kunnen aansluiten om 09.00 uur aan het begin van de Nedereindseweg bij de ingang van de Nedereindseplas bij de tunnel onder de A2 door. Deze activiteit vind de hele dag plaats, maar men kan halverwege stoppen.

Zondag 30 januari, dagauto- en wandelexcursie in de Biesbosch
We rijden via de nieuwe polder naar de oude delen van de Biesbosch. Eventueel bezoeken we het bezoekerscentrum. Tevens maken een  korte wandeling bij het spaarbekken en zoeken vanaf de uitkijktorens het nieuwe land af naar vogels. Hier zijn de hele winter duizenden watervogels en steltlopers te vinden. En de zeearenden natuurlijk.

Vertrek: 08.30
Waar: Bij ’t Veerhuis aan de Nijemonde in Nieuwegein Zuid
Benzinekosten: 10,- euro p.p. Bij volle auto (afrekenen met de chauffeur)

Vogel- en natuurwandelingen in Park Oudegein
Luc de Bruijn van de afdeling Nieuwegein/IJsselstein e.o. wandelt elke eerste zaterdagochtend van de maand van 08.00 tot 10.00 uur door Park Oudegein, op zoek naar vogels en allerlei andere dieren en planten. De wandeling duurt ongeveer twee uur en ter wordt telkens een iets andere route gekozen. Iedereen mag mee, gratis. Aanmelding is niet nodig. Bij heel slecht weer gaat het niet door. De start is iedere keer vanaf parkeerplaats Jack’s Grillhouse aan de Parkhout 2 in Nieuwegein. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren