Herstart Vogelwacht afdeling Nieuwegein/IJsselstein

De Vogelwacht in de provincie Utrecht probeert in Nieuwegein/IJsselstein weer nieuw leven in de afdeling te blazen. Dit doet zij met een open avond op woensdag 29 september 2021. Op deze avond zijn er twee gastsprekers die meer zullen vertellen over het vogelleven in onze regio en met name in Nieuwegein en IJsselstein.

De afdeling Nieuwegein/IJsselstein e.o. is opgericht in februari 1978 en telt ongeveer 150 leden. Deze leden wonen hoofdzakelijk in Nieuwegein, IJsselstein en de Lopikerwaard. De gedeelde interesse is het kijken naar vogels, waarbij het kennisniveau geen belemmering hoeft te zijn om te genieten van de fraaie vogels om ons heen.

Voor de pauze zal Albert de Jong (Sovon) de bezoekers laten horen en zien hoe het met de Nederlandse vogelpopulatie is gesteld. Welke soorten gaan er vooruit en welke gaan er achteruit? Na de pauze zal Nieuwdegeiner Luc de Bruijn meer vertellen én laten horen hoe het met de vogels in Nieuwegein/IJsselstein en in de provincie Utrecht op dit moment is.

Deze avond vindt plaats in de Partner Nieuwegein aan de Nedereindseweg 401 A. De avond begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur staat de koffie/thee klaar. Aanmelden vóór maandag 27 september middels een e-mail te sturen naar Tanja Hudepohl: tanjahudepohl@vogelwacht-utrecht.nl. De open avond wordt gehouden volgens de dan geldende Coronaregels.

Vogel- en natuurwandelingen in Park Oudegein
Luc de Bruijn van de afdeling Nieuwegein/IJsselstein e.o. wandelt vanaf september elke eerste zaterdagochtend van de maand van 08.00 tot 10.00 uur door Park Oudegein, op zoek naar vogels en allerlei andere dieren en planten. De wandeling duurt ongeveer twee uur en ter wordt telkens een iets andere route gekozen. Iedereen mag mee, gratis. Aanmelding is niet nodig. Bij heel slecht weer gaat het niet door. De start is iedere keer vanaf parkeerplaats Jack’s Grillhouse aan de Parkhout 2 in Nieuwegein. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk