Sportief dagboek (8)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een getogen Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein, nu voor De Digitale Stad Nieuwegein.

Daniel Kops scoort volledig tegen de veldverhouding in de 3-2

Hans van Echtelt:De supporters van Geinoord zijn voor de tweede keer in successie van een koude kermis thuisgekomen. Precies zoal afgelopen maandag tegen Nieuwland verspeelden hun favorieten ver in blessuretijd een zeker lijkende overwinning. Die nare traditie lost de ploeg van coach Plomp intussen vier bonuspunten, en dat tikt aan bij de fans maar vooral op de ranglijst.’

‘Scheidsrechter Dam trok vier minuten blessuretijd bij en gaf ween laatste omstreden vrije trap. CSW-speler Bram Korver rukte op in het doelgebied en kopte de bal binnen, daarbij doelman Mitchel Temming in zijn val meesleurend. Ook het vlagsignaal van grensrechter Dennis Onrust werd niet gehonoreerd zodat de 3-3 alsnog op het scorebord kwam. Zoals gezegd: een fikse teleurstelling op Parkhout waar aanvankelijk CSW via Barry Kramer de leiding nam.’

‘Via Sven Banfi en Robin Jansen kwam Geinoord sterk terug maar Jordy de Groot maakte weer gelijk: 2-2. Toen topscorer Daniel Kops een kwartier voor tijd met een fraaie kopbal de 3-2 op het scorebord bracht, dacht Geinoord de binnen te hebben. Dat bleek een dure misrekening toen. Komende zaterdag bij Nita in Nieuwer ter Aa hoopt Geinoord de blessuretijd ongeschonden door te kunnen komen.’

‘Even een sportieve blik op de andere Nieuwegeinse velden: buurman Vreeswijk heeft zich fraai in de derde bekerronde geplaatst via een 1—0 zege en doet ook volop mee om de koppositie in de derde klasse. Dat kan. Niet van JSV gezegd worden want opnieuw werd verloren zodat de ploeg van Galecop nog puntloos onderaan staat, vooral het doelsaldo baart zorgen want het aantal tegengoals loopt intussen schrikbarend hoog op, nu zes tegen CDW.’

De gelijkmaker ver in blessuretijd door CSW, wordt de keeper van Geinoord hierbij niet gehinderd?