Achtervolging met hoge snelheid eindigt in Nieuwegein, politie geeft beelden vrij

De politie heeft beelden vrijgegeven van een achtervolging van een Franse auto die in november plaatsvond. De auto werd gesignaleerd op de A27. Toen de 22-jarige bestuurder bij Lexmond een volgteken kreeg (in het Frans) besloot hij zich uit de voeten te maken. In de video zie je beelden van verschillende politie-eenheden die allemaal samenwerken, waaronder de Meldkamer Midden-Nederland, politie Nieuwegein en de dienst Infrastructuur.

Eenmaal op de A2 ging de bestuurder vol in de remmen om vervolgens spookrijdend Nieuwegein in te rijden. Hierbij veroorzaakte hij bijna twee aanrijdingen. Na een achtervolging door de wijken Doorslag en Hoog-Zandveld sprong de bestuurder in de wijk Fokkesteeg uit de nog rijdende auto, waarbij de auto in een tuin belandde. Daar werd hij direct aangehouden. De bestuurder bleek een 22-jarige man uit Frankrijk.

Tegen hem wordt voor meerdere feiten proces-verbaal opgemaakt door de politie Midden-Nederland en de landelijke eenheid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren