‘Achter de schermen’

Woensdag 5 januari 2011 brengen de leerlingen van groep 8 van De Trompetvogel en De Veldrakker uit Nieuwegein een bezoek aan Theater De Kom. In het project ‘Achter de schermen’ ervaren de leerlingen wat er met licht- en geluidseffecten bereikt kan worden, ook door zelf op het toneel te staan als een echte acteur of als danser.
Dit project is door Kunst Centraal ontwikkeld en in samenwerking met theater De Kom op maat gemaakt voor leerlingen van groep 7 en 8. In Achter de schermen ontdekken de kinderen wat er allemaal bij komt kijken om een overtuigende theaterwereld te creëren, waarin verschillende sferen elkaar moeiteloos afwisselen en decors en achtergronden geluidloos verschijnen en verdwijnen. Achter de schermen sluit aan bij Spirit, een dansvoorstelling van het Internationaal Danstheater in Theater De Kom, die de leerlingen een aantal weken later gaan bezoeken. Spirit is een voorstelling uit het Kunstmenu, een programma voor leerlingen in het basisonderwijs waarin ze kennismaken met inspirerende professionele kunst.‘Achter de schermen’ wordt tussen 30 augustus en 2 februari uitgevoerd in het kader van het Cultuurprogramma dat voor 29 basisscholen in de gemeente Nieuwegein wordt georganiseerd. Dit programma heeft tot doel leerlingen kennis te laten maken met hun eigen culturele omgeving. Ieder jaar zijn er per groep of bouwdeel één of twee projecten. De scholen uit Nieuwegein doen nu voor het tweede jaar mee met het cultuurprogramma. Het programma wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van zowel de scholen als de gemeente Nieuwegein en de provincie Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren