Acht miljoen van het Rijk voor betaalbare woningen in City

Gemeente Nieuwegein heeft succesvol 8 miljoen euro subsidie weten aan te vragen bij het Rijk om meer – en versneld – betaalbare woningen te bouwen. Nieuwegein kan met behulp van deze Woningbouwimpuls nog meer aandacht geven aan de bouw van betaalbare woningen in City Nieuwegein voor starters en mensen met een laag of middeninkomen.

Meer betaalbare woningen in City
De vraag naar woningen is al jaren hoog en kosten blijven stijgen. Hierdoor is er op dit moment een groot tekort aan betaalbare woningen. Met behulp van de Woningbouwimpuls kunnen meer betaalbare woningen versneld worden gerealiseerd in onze binnenstad. Zo maken starters en mensen met een laag of middeninkomen meer kans op een betaalbare woning in City Nieuwegein.

Marieke Schouten, wethouder City Nieuwegein: “Dit is een zeer positieve impuls voor onze binnenstad, waar we hoge ambities hebben om een divers aanbod van woningen te bouwen. Hier is grote vraag naar. Ook helpt het ons de plannen om City te vergroenen en aantrekkelijker te maken te verwezenlijken.”

Vernieuwing City Nieuwegein
De meest duurzame binnenstad van Nederland, daar bouwen we aan in City Nieuwegein. Met de bouw van ongeveer 2200 nieuwe woningen, de aanleg van een modern knooppunt voor tram en bus en meer ruimte voor groen, is de binnenstad van Nieuwgein volop in ontwikkeling. Van City Nieuwegein maken we een bruisende, leefbare en duurzame binnenstad. ‘We zien de toekenning van de Woningbouwimpuls als een enorme opsteker voor de vernieuwing van City Nieuwegein’, aldus Marieke Schouten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk