Absurde verhoging parkeertarieven teruggedraaid in Nieuwegein

Afgelopen week ontvingen inwoners en bedrijven een e-mail of een factuur met een nieuw tarief over hun parkeervergunning of parkeerabonnement per 1 april 2024. Normaal gesproken worden deze alleen met de inflatiecorrectie verhoogd (dit jaar 4%), maar nu was het tarief verdubbeld of soms zelf verdrievoudigd.

Voor bewoners gaat de parkeervergunning van € 70,- naar € 146,- en voor abonnementhouders van de parkeergarages van € 503,- naar € 1.046,- of zelfs van € 997,- naar € 2.100,-, afhankelijk van het abonnement. De telefoon bij Parkeerservice Nieuwegein stond de afgelopen week roodgloeiend van mensen die zeer bezorgd zijn en niet begrijpen waar deze bizarre verhoging vandaan komt.

Helen Adriani, fractievoorzitter CDA in Nieuwegein: “Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit voor heel veel onrust en stress zorgt bij inwoners en bedrijven in Nieuwegein.”

Het CDA stelde hierover, tijdens de raadsvergadering van vanavond, namens de PvdA, CU, VSP, De Unie, D66, Ieders Belang, Lokale Vernieuwing en Groenlinks, vragen aan het college van B&W. Het college heeft aangegeven dat er een fout gemaakt is en toegezegd deze verhoging terug te draaien.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk