Aardappelsalade met huisgemaakte kruidenboter

Gezien het warme weer, ook de komende dagen gisteren een aardappelsalade, eenvoudig en erg lekker, wat afbak brood erbij en zelf kruidenboter gemaakt.

Nodig voor 2 personen voor 2 dagen salade:

150 gram roomboter op kamer temperatuur
sap van 1 limoen
800 gram gekookte aardappelen in blokjes, geen kruimige soort, een stevige aardappel is beter.
1 grote ui fijngehakt
2 rode paprika’s in stukjes
1 bosje peterselie fijngehakt
2 blikjes tonijn in olie
1 klein potje kappertjes inclusief het sap
2 pakken gerookte zalm, ongeveer 200 gram fijn snijden
1 klein potje augurken fijngehakt
1 krop ijsbergsla grof gesneden
vers gemalen zwarte peper
zeezout
100 gram jalapeno pepers fijngehakt
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel mosterd

De aardappelen koken, niet al te gaar en afkoelen in de koelkast. Alle ingredienten erbij, ongeveer 1/3 van de peterselie apart houden voor de kruidenboter. Goed mengen, peper en zout naar smaak en in de koelkast een uurtje de smaken laten mengen. De roomboter met een vork losprakken, daarbij peper en zout naar smaak, het sap van de limoen en de rest van de peterselie.

Serveren met lekker volkoren vers gebakken brood.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk